Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’da,Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Seyhan’da,Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Başkan Akay, “Her zaman,emekten,emekçiden yanayız”

Seyhan’da,Toplu Is Sözlesmesi imzalandi

Isçi dostu Seyhan

 

Seyhan Belediyesi ile Genel-Is Sendikasi arasinda 15.dönem Toplu Is Sözlesmesi Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde  gerçeklesti.  Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, törende yaptigi konusmada, her zaman emekten,emekçiden yana olduklarini ifade etti.

 

GÜNDOGDU’DAN TESEKKÜR

Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçeklesen,  Toplu Is Sözlesmesi imza töreni’nde ilk olarak söz alan DISK Genel Is Adana Sube Baskani Hüseyin Yasar  Gündogdu, “ Emekten yana olan bunu da her firsatta dile getiren Seyhan Belediye Baskanimiz Akif  Kemal Akay’a, sendikamiz ve  isçilerimiz adina tesekkür ediyorum.  Bu sözlesme gerçekten de sayili sözlesmeler arasinda yer almakta.  Pandemi nedeniyle kisitli bir tören yapmak zorunda kaldik.  Insallah, önümüzdeki sözlesmede daha genis kapsamli bir tören yapariz. Yeni sözlesmemiz, sendikamiza, belediyemize ve isçilerimize hayirli olsun”diye konustu.

 

GELIRIMIZ YARIYA DÜSTÜ

Alkislar içerisinde kürsüye gelen Isçi dostu Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’da, “ Emekten ve emekçiden yanayiz. Her zaman için daha çok dayanisma içinde olmak isteriz. Suanki süreç bizi bundan uzaklastirdi.  Çevremizde gelisen olaylar sikintilari bizde daha fazla hissettirmeye basladi. Kapitalizm ile yönetilen sistem de, yük her zaman emekçinin sirtina binmektedir. Corona ayri bir sikinti. Gelirimiz geçtigimiz seneye göre yariya düstü. Süreç sikintili bir süreç. Insaat sektörü zorda,birçok isletmeler kapanmak zorunda kaldi” dedi.

 

TAAHHÜDÜMÜZÜ ZAMANINDA YERINE

GETIRMEK EN BÜYÜK DILEGIMIZDIR

Baskan Akay, konusmasini söyle tamamladi, “Son 15 gündür baslattigimiz kriz yöntemi bunlarin göstergesidir.  Bu saatten sonra,Dünya, Türkiye,Belediyeler ve bizlerin geldigi durum itibariyla bütçelerimizi kontrol etmeliyiz. Ekonomik olarak tasarrufa yönelecegimiz bir dönem olacak. Önümüzdeki sözlesmelerin daha iyi sartlar içinde olmasini arzu ediyorum. Emekçi kardeslerimizin gayreti ile basarili olacagimizi düsünüyorum. Taahhüdümüzü her zaman oldugu gibi zamaninda yerine getirmek dilegiyle sözlesmemiz hayirli olsun.”



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli